Foto: Tanjug / AP Photo/Dita Alangkara

Beloruska teniserka Arina Sabalenka "probila je led" i uzela prvi grend slem pehar. Pobedila je Elenu Ribakinu u tri seta u finalu Australijan opena i dobila veliki razlog da proslavi.

Već nekoliko sezona je jedna od najboljih igračica, ali svoj kapacitet u završnicama turnira uvek je „zaboravljala“. Zato je sada i na konferenciji za štampu mogla da nazdravi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vidim da ima još neka čašica ovde (smeh). Biće ovo zabavno, vi ste mi rekli da malo popijem“, našalila se Sabalenka dobrog raspoloženja.

Kada se uozbiljila, rekla je da joj je okršaj sa Ribakinom verovatno najbolji koji je odigrala.

„Da, mislim da je ovo zaista bio najbolji meč. I Ribakina je odigrala neverovatno. Teško je bilo pobediti na ovom susretu. Mislim da je susret bio odličan, srećna sam što do titule nisam došla lako, jer sam uživala na terenu“, navela je Beloruskinja.

Foto: Tanjug / AP Photo/Dita Alangkara

Nije moglo da je zaobiđe ni pitanje o tome što su lani na Vimbldonu ruski i beloruski takmičari bili proterani unapred, zbog rata u Ukrajini.

„Naravno da je bilo. Bilo je jako teško, ali igrala sam na US Openu posle toga. Ne bih da pričam o Vimbldonu sada. Ovo je trenutak da govorim o teškom i napornom radu. Samo o tome“, kaže Arina.

Ističe da se ne oseća uskraćeno zbog toga što je morala da nastupa pod neutralnom belom zastavom umesto pod beloruskom.

Foto: Tanjug / AP Photo/Dita Alangkara

„Mislim da svi znaju da sam ja i dalje Beloruskinja. To je sve što ću reći“, naglasila je.

Posle Australijan opena se vraća u Majami gde živi, a upitana kako će proslaviti prvi grend slem trofej u karijeri, 24-godišnja devojka iz Minska imala je zanimljiv odgovor.

„Poješću malo pice, a nakon toga ću popiti šampanjac uz dosta slatkiša. Živeli“, kazala je Sabalenka.

BONUS VIDEO: Najbolji momenti meča Novaka Đokovića i Tomija Pola

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar