Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Pred početak ovogodišnjeg Australijan opena (od 16. do 29. januara) uvedeno je novo pravilo, pre svega kako bi Novak Đoković bio zaštićen.

Navijači neće imati pravo da vređaju ili da zvižde bilo kom teniseru. Kazna će biti izbacivanje sa tribina, ali i moguća zabrana ulaska na kompleks do tri godine.

PROČITAJTE JOŠ

Sve ovo je učinjeno kako bi se sprečilo da Đoković igra pod dodatnim pritiskom jer u ovom trenutku niko ne zna kako će se navijači postaviti u trenutku kada bude počeo turnir.

Prvu priliku da vidimo kakav je odnos javnosti prema srpskog teniseru biće u petak od 08.15 kada je zakazan trening meč na „Rod Lejver areni“ sa Nikom Kirjosom.

Sa ovom idejom se složio i Pet Keš, bivši australijski teniser i šampion Vimbldona, koji smatra da je publika više fudbalska, nego teniska.

„Mislim da se ovo dugo spremalo, da je Australijan open morao da promeni ponašanje navijača. Ovo nije fudbalski meč, nije rat tamo. Činjenica da se Novak vratio i da je rekao ‘Znate šta, ja vas volim ljudi’, za mene je to pozitivno“, rekao je Keš.

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, takođe je sve obrazložio u jednoj rečenici.

„Ukoliko ometaju uživanje bilo koga zvidžanjem, biće izbačeni“, poručio je Tajli.

BONUS VIDEO Đoković poslao drugi servis 200 na sat