Foto: AP Photo/Ng Han Guan

Prštaće sve u finalu

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Australijan open je ušao u samu završnicu, a 11. dana amo dobili i finalistkinje u ženkoj konkurenciji. Ruskinja Elena Ribakina je savladala Viktoriju Azarenku rezultatom 7:6, 6:3 i došla u priliku da se samo pola godine posle neočekivanog osvajanj Vimbldona nađe na pobedničkom postolju u Melburnu.

Velika borba je viđena u prvom setu u kojem smo videli seriju brejkova, a Ribakina je bila smirenija u taj-brejku i sa 7:4 došla do prvog seta. U nastavku je mnogo jednostavnje slomla otpor Azarenke i došla do finala gde je čeka Arina Sabalenka.

Beloruskinja koja važi za jednog od glavnih favorita godinama unazad, čak pet puta je gubila u polufinalima, ali je u Melburnu konačno probila tu barijeru. Ona je savladala poljsku senzaciju Magdu Linete sa 7:6, 6:2. Neverovatna bora je viđena u prvom setu koji je u taj-brejku ubedljivo dobila Beloruskinja, a to joj je ulilo preko potrebno sampouzdanje, pa je u drugom ubedljivo privela meč kraju.

Ovo će biti njihov peti međusobni duel, a Sabalenka vodi sa 3:1 u pobedama, a svi mečevi su igrani u tri seta.

Pored ta dva meča, videli smo i polufinala muških dublova.

Nik Kirjos i Tanasis Kokinakis nisu bili u prilici da brane titulu u Melburnu koju su osvojili prošle godine, ali njihovi zemljaci žele da trofej ostane u domovini. Džejson Kubler i Rinki Hidžikata su sa 6:4, 6:2 bili bolji od Marsela Granoljersa i Horasia Sebaljosa. Oni će u finalu igrati protiv kombinacije Ugo Nis/Jan Zjelinski koji su bili bolji od francuskog para Žeremi Šardi/Fabris Martin.

11. dan Australijan opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar