Novak Đoković
Foto: Tanjug AP Photo/Dita Alangkara)

Pre početka Australijan opena niko nije želeo da veruje da će povreda zadnje lože biti veliki faktor na turniru, a sada se više od susreta dva tenisera u trećoj rundi priča o limitima koje Novaku nameće povreda.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Nepošteno je priču o sledećem duelu početi pričom o zdravstvenom Novaka Đokovića, ali za sada ne znamo kako je Novak uspeo da se oporavi od duel koji je odigrao pre 40 sati. Da li je došlo do nekih boljih ili gorih vesti. Zbog toga se sa nestrpljenjem čeka taj prvi set u kome ćemo videti u kakvoj je stanju srpski as.

PROČITAJTE JOŠ

Sa druge strane ima čoveka kog je sam okarakterisao kao „najvećeg zavodnika na ATP turu“. To je samo potvrdilo da se nalaze u odličnim odnosima, a o tome je govorio i Đoković pred sam susret.

„Poznajem ga veoma dobro. Prijatelji smo, balkanska braća. Nadam se da će biti zabavan meč, neka bolji pobedi“ rekao je Đoković u duhu fer-pleja.

Do sada su igrali 10 puta i Novak je slavio čak devet puta. Jedini poraz mu se desio pre tačno 10 godina kada je srpski as u Madridu ratovao i sa publikom. To je ujedno najveća pobeda Dimitrova u karijeri od ukupno 373.

Ipak, dugo se nisu sreli na ATP turu, a poslednji put su igrali na pariskom betonu na mastersu. Znao je često Dimitrov da dosta namuči Đokovića, a to bi mogao da bude slučaj i danas.

Novak će najviše problema imati u defanzivi jer odbrana neće moći da bude na svom nivou zbog povrede zadnje lože. Novak će morati da balansira sve vreme jer želi da savlada Dimitrova, ali i da istovremeno sačuva zadnju ložu što je više moguće.

Grigor Dimitrovi
Grigor Dimitrov; Foto: Tanjug AP Photo/Dita Alangkara)

Ipak, veliki problem bi mogao da bude što je 31-godišnji na turniru osvojio 86 poena na prvi servis. Servira maestralno, pa je protiv Lasla Đerea, ali i Aslana Karaceva pre toga ispaljivao u cugu servise od 210 do 220 kilometara na čas. Otuda i ne čudi što je svoje gemove uglavnom završavao za manje od dva minuta.

Dimitrov i te kako zna da trči, a u tim razmenama bi mogao da napravi ozbiljne glavobolje Đokovića. Otud ne bi bilo iznenađenje da Đoković pokuša da skraćuje poene i da ovog puta igra nešto više na mreži. Dimitrov će iskoristiti svaku šansu koja mu se bude pružila, ali bi istovremeno mogao da prokocka i toliko velikih šansi. Tokom više od 10 godina karijere često se dešavalo da se samouništi u momentima kada je delovalo da će mu se sve otvoriti…

Jedini ATP šampion Bugarske (osam titula) u istoriji se nada da bi mogao barem da ponosi svoj rezultat na Australijan openu kada je 2017. godine stigao do polufinala. Te sezone je kasnije napravio uspeh karijere podizanjem Završnog mastersa u Londonu.

„Bejbi Fed“ kako su ga godinama zvali je igrao polufinala na tri grend slema (samo to nije uspeo da uradi na Rolan Garosu), ali je ubedljivo najbolji u Melburnu. Ima skor od 31 pobede i 12 poraza, dok na svim ostalim turnirima ima rekod (14, 16 i 15 pobeda).

Duel ova dva tenisera je na programu ne pre 09.00 na stadionu „Rod Lejver“ (ostavljena je namerno rupa u rasporedu), a pre toga će na teren biti Benžamin Bonzi i Aleks de Minor. Pobednici ova dva duela igraju međusobno u osmini finala.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare