Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Španac je za Nemca najbolji ikada.

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, dao je intervju za „Eurosport“ i tom prilikom, govorio je o čuvenoj GOAT trci, odnosno borbi za nezvaničnu titulu najboljeg tenisera svih vremena.

Pročitajte još

Nemac je izneo mišljenje da je Rafael Nadal trenutno najveći svih vremena, ali da Đoković ima veliku želju i motiv da to promeni, nakon svega što mu se dešavalo u prethodnih godinu dana.

„Rod Lejver arena je njegova (Đokovićeva) dnevna soba, tamo se oseća najudobnije. Tamo je osvojio titulu devet puta. Nedavno je trijumfovao na pripremnom turniru u Adelejdu. U finalu je pobedio Sebastijana Kordu, a pre toga je lako savladao jake protivnike Denisa Šapovalova i Danila Medvedeva. Novak je prošle godine loše prošao u Australiji, pošto je deportovan. Drago mi je da ova epizoda više nije glavna tema i što je opet sve posvećeno sportu“ rekao je Beker i nadovezao se na trku Nadala i Đokovića.

Boris Beker
Boris Beker; Foto: EPA/MAST IRHAM

„Očekivanja su velika, a Novak želi da izjednači rekord Rafaela Nadala po broju osvojenih Grend slem trofeja. Međutim, čini se da nije 100 odsto spreman, pošto ima problema sa povredom. Đoković u dubini duše želi da postane najuspešniji teniser svih vremena. To je trenutno Nadal, a rušenje njegovog rekorda je najveći prioritet za Đokovića“, naveo je Beker i upozorio srpskog tenisera:

„Nikada se ne bih kladio protiv Nadala, sve dok ima šanse da pobedi. Prošle godine mu niko nije davao šanse, a on je osvojio Australijan open. On je neverovatan takmičar, da nema šansu da pobedi ne bi igrao. Rafa je prošle godine možda mislio da je pobegao Đokoviću u trci za grend slem trofeje, ali je onda Novak osvojio Vimbldon“, završio je Beker.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar