epa05663142 (FILE) A file picture dated 17 January 2016 shows Novak Djokovic of Serbia (L) and his coach Boris Becker during a practice session of the Australian Open Grand Slam tennis tournament in Melbourne, Australia. Djokovic on 06 December 2016 confirmed he is parting ways with his coach, German tennis legend Boris Becker.

Čuveni teniski trener Patrik Muratoglu probao je da objasni deo razloga zašto je Novak Đoković uspeo da dominira u poslednja tri meča na Australijan openu.

Čim je povreda zadnje lože malo popustila, Đoković je preslišao dvojicu rivala, Aleksa de Minora i Andreja Rubljova.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin je sa njima uspevao da održi kontrolu razmena sa osnovne linije, iako se u uvodnim mečevima, do okršaja sa Grigorom Dimitrovim, kretao otežano. Zbog toga je pod znakom pitanja bilo šta može da uradi u Melburnu.

„Novak je najbolji teniser na svetu kada je reč o odbrani i udarcima iz kontre, a koliko je još i bolji igrač kada je na loptici i kada diktira ritam kao na Australijan openu 2023“, napisao je Muratoglu na društvenim mrežama.

Zanimljiv odgovor na tu konstataciju je stigao do Đokovićevog nekadašnjeg trenera Borisa Bekera, koji je u priču ubacio i Rafaela Nadala.

Nadal je nadaleko postao poznat još odavno po ubitačnim uglovima i spinu koji je prethodnih godina umeo forhendom da odigra iz punog trka.

Ostavljao je dugo protivnike ukopane u mestu takvim udarcima, a miksom brzine, snage i borbenosti, bio je nepremostiva prepreka u odbrani za svakoga.

„Pa nije ni Nadal loš“, rekao je Beker u odgovoru čoveku koji je sarađivao sa mnogim poznatim teniskim imenima.

Rafa je ove godine na turniru ispao u drugom kolu, porazom od Mekenzija Mekdonalda u tri seta. I pre turnira se bunio da su loptice ove godine lošije i da neće moći da igra svoje prepoznatljive spinove.

Mekdonald je kasnije poražen u trećem kolu od Jošihita Nišioke, pa nije napravio neki veći iskorak posle pobede nad braniocem titule u Melburnu.

BONUS VIDEO „Nisam impresioniran“: Rubljov iznenadio nakon teškog poraza od Novaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar