Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Japanska teniserka Naomi Osaka objavila je najradosnije vesti.

Dvadesetpetogodišnja igračica je na društvenim mrežama otkrila da je trudna i to je razlog zašto propušta ovogodišnji Australijan open.

PROČITAJTE JOŠ:

„Proteklih nekoliko godina je bilo interesantno, da to kažem blago, ali najizazovnija vremena su ona najzanimljivija. Ovih nekoliko meseci van sporta mi je dalo novu ljubav prema igri kojoj sam posvetila život. Shvatam da je život kratak i ne uzimam ništa zdravo za gotovo. Svaki dan je blagoslov i avantura“, navela je Osaka u delu svog pisma javnosti.

Osaka je u prethodnom periodu kuburila sa formom zbog toga što joj je tenis predstavljao veliki mentalni teret, koji bi sada trebalo bar malo da splasne, pošto kaže da se vraća tek 2024.

„Znam da imam mnogo čemu da se radujem u budućnosti, a jedna od tih stvari je što će moje dete moći da me gleda i da prepričava neki od mojih mečeva nekome dok priča: ‘To je moja mama’, haha. Ova 2023. godina će biti ona puna lekcija za mene i nadam se da se vidimo na početku naredne, jer ću biti na Australijan openu 2024. Volim vas sve beskrajno“, dodala je Osaka.

Navela je i da u životu nema savršeno ispravnog puta, ali da ako ideđ napred sa dobrim namerama, pronađeš svoj put.

Osaka je do sada osvojila sedam titula od čega četiri sa grend slem turnira. Slavila je na Australijan openu i US openu po dvaput, u Melburnu 2019. i 2021, a u Njujorku 2018. i 2020. godine.

Naomi je trenutno 47. teniserka planete, bila je i prva igračica na svetu početkom 2019, a nije igrala od septembra prošle godine.

BONUS VIDEO: Đere srušio trećeg tenisera sveta