Mats Vilander i Novak Djokovic
Mats Vilander i Novak Đoković Foto:PATRICK HAMILTON / AFP / Profimedia/EPA-EFE/NEIL HALL

Proslavljeni švedski as Mats Vilander i Barbara Šet, nekadašnja austrijska teniserka dali su svoj sud u prvom meču Novaka Đokovića na Australijan openu.

Novak se u Melburn vratio i zaigrao prvi put posle dve godine i bio gotovo savršen protiv Roberta Karbaljesa Baene.

PROČITAJTE JOŠ:

Savladao je Španca u tri seta sa 6:3, 6:4 i 6:0 i posebno u trećem nije dao rivalu ni promil šanse.

„Apsolutno perfeketan meč. Karbaljes Baena i on su se dobro kretali, Novak je izašao na teren i udarao lopticu jako, noga je delovala OK. Završiti meč ovako kako je on to uradio, sa ovoliko vinera, to je jednostavno savršen start“, rekao je Vilander na Eurosportu.

Njegova koleginica i nekadašnja teniserka Barbara Šet kaže da je atmosfera bila neverovatna na „Rod Lejver areni“.

„Mogli ste da vidite podršku publike za Novaka i on je odgovorio sjajnom igrom. Nikad pre ga nisam videla da igra tako agresivno. Ulazio je u teren i stvarno oduzimao sve svom protivniku. Igrao je fenomenalno i zaslužio je pobedu“, ocenila je Šet.

Foto: EPA/ADAM IHSE

Na nju je poseban utisak ostavilo i to kako se Novak glatko kretao po terenu.

„Definitivno je bolje igrao danas. Udarao je forhende deste kilometara brže nego što obično čini. Karbaljes Baena se maksimalno trudio i mislim da je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva. Servirao je dobro, pokušao je sve, ali mi znamo da je Novak Đoković najbolji riterner na svetu“, navela je Šet.

Vilander, koji je dugo bio poznat kao kritičar Đokovićeve igre je dao sud i o tome da li će srpski igrač posle Australijan opena dospeti opet na prvo mesto ATP liste, pošto se Karlos Alkaraz ne takmiči.

Barbara Šet i Novak Đoković Foto:Peter Schatz / Alamy / Alamy / Profimedia/Xinhua/Avalon.red / Avalon / Profimedia

„Za mene, on je delovao najubedljivije. Stefanos Cicipas je odigrao dobar meč, ali jednostavno, način na koji ga je Novak završio pokazuje koliko opcija ima. Može da izađe na mrežu, da udari forhend sa 141 kilometar na sat, a šta tek radi bekhendom? To je verovatno najbolji dvoručni bekhend na svetu. Kako da pobedite to – ja nisam siguran“, kaže Vilander.

Koliko su i on i Barbara Šet ostali pod utiskom igre srpskog igrača, iako „načetog“ povredom noge, svedoči i to da Šetova kaže da mu ne vidi slabosti.

„Novak nema slabosti. Ne oduzimam ništa Cicipasu, ali što se mene tiče, ako Novak nastavi u ovoj formi u narednih šest mečeva, onda će biti strašno težak za savladati. Prošle godine je odigrao samo 11 turnira i svejedno je bio sedmi. Mislim da zaslužuje prvo mesto na svetu ako ovako nastavi“, zaključuje Šet.

Novak će probati da osvoji desetu titulu u Melburnu i da spreči Rafaela Nadala da je odbrani. Španac je lani u finalu pobedio Danila Medvedeva u pet setova.

BONUS VIDEO Šok u Melburnu: Novaku otvoren put do polufinala, povukao se jedan od glavnih favorita zbog povrede

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar