Maestralna partija srpskog tenisera.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs
.

Pratite Australijan open na nova.rs uz Lilly drogerie.

Novak Đoković se plasirao u polufinale Australijan open nakon još jedne dominantne predstave i pobede nad Andrejom Rubljovim rezultatom 6:1, 6:2, 6:4.

Srpski teniser je odigrao još jedan neverovatan meč i pokazao da je povreda prošlost, a rival za plasman u finale će biti Amerikanac Tomi Pol.

PROČITAJTE JOŠ

Meč je obeležila Novakova dominacija u svim segmentima igre i neprijatni vetar koji je srpkog tenisera dovodio do ludila.

U pojedinim trenucima je nosio lopticu van terena i uticao na ishod poena, ali je srpski teniser uspeo da pronađe fokus i završi meč bez ikakve drame.

Bilo je vidljivo da je Đoković našpanovan da od početka meča postavi stvari na svoje mesto. Zaigrao je u sličnom ritmu kao i u prethodnom meču protiv De Minora i već na startu krenuo da pravi razčiku na meču.

Nakon počena tri gema i jedne propuštene brejk prilike. Đoković je u četvrtom napravio prvi brejk na meču. Forsirao je Novak forhend svog rivala iako je znao da mu je to glavno oružje, kao da mu je na taj način poručivao da ga se ni najmanje ne plaši.

Iako bi bljesnuo po neki put i odigrao sjajan poen, to je bilo premalo od Rusa koji je bio potpuno nemoćan da odgovori na Novakovu igru. Do kraja seta je Đoković pojačao gas i sa ubedljivih 6:1 lako došao do prednosti.

Foto:AP Photo/Aaron Favila

Ponovo je Đoković imao problema sa bahatim ponašanjem navijača tokom prvog seta. edan ga je sa tribina stalno provocirao,a Đoković je u jednom trenutku pobedneo i krenuo u raspravu sa udjom nakon čega je dovio salvu zvižduka.

Sličan scenario smo videli u drugom setu kada je bila igra u pitanju. Poveo je Rubljov sa 2:1, ali je i tada bilo vodljivo da će teško odoleti Novoakom riternu. Usledila je serija srpskog tenisera koji je vezao pet gemova i ponovo dva puta oduzeo servis rivalu.

PROČITAJTE JOŠ

Vetar koji je pravio probleme obojici igrača, u tim trenucima je postao nesnosan što je dodatno drustriralo srpskog tenisera, koji je bio besan kao retko kad. Vikao je i ka boksu i delovalo je u jednom trenutku da e ga to potpuno izbaciti iz ritma, ali je još jednom pokazao da je mentalna gromada i nije ispušta fokus.

Najveća borba u rezultatskom smislu viđena je u trećem setu, ali nije bilo prave drame. Nakon što je napravio brejk za 2:0, usledio je potpuni antiklimaks. Teniseri su osvajali servis gemove bez borbe što je odgovaralo Đokoviću koji je rutisnki priveo meč kraju.

Srpski teniser je stigao do polufinala Melburna po 10. put, a kada god bi to uspeo da uradi, na kraju bi osvajao titulu u Australiji.

TREĆI SET U TOKU Đoković - Rubljov 6:1, 6:2, 5:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare