Foto: Miodarg Dimitrijević/Nova.rs

Težak poraz srpskog tenisera.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Laslo Đere je doživeo ubedljiv poraz u drugom kolu Australijan opena od Gregora Dimitrova rezultatom 6:3, 6:2, 6:0.

Fimitrov će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela izmešu Novaka Đokovića i Enca Kuakoa, a srpski teniser je izraziti favorit.

Srpski teniser je samo na statuu prvog seta delovao da može da pruži otpor bugarskom teniseru, ali na kraju nije imao nikakve šanse. Đere nije imao nijednu brejk priliku, a na statru sva tri seta je gubio svoj prvi servis gem.

Delovalo je da Đere ima šta da traži kada je u prvom gemu u meču na servis rivala došao do 15:30 i odigroa nekoliko dobrih riterna, ali je zapravo Dimitrovu trebalo nekoliko udaraca da se zagreje.

Već u sledećem gemu prvi brejk na servis Đerea koji će se ispostaviti kao presudan u prvom setu. Uspeo je Đere da se stabilizuje na svoj servis i da do kraja seta ne dozvoli novu priliku bugarskom teniseru, ali nije uspeo da dođe ni blizu brejk lopte.

Sličan scenario smo videli i u drugom setu. Đere je ponovo na startu izgubio svoj servis, Dimitrov je agresivnom igrom potpuno razoružao srpskog tenisera.

Ekspresno je došao do 3:1, a onda novim brejkom otklonio sve dileme. Do kraj je srpski teniser uspeo da osvoji samo jedan gem, a treći set je bila formalnost.

Dimitrov je leteo po terenu i želeo je da što pre završi meč, dok se Đere potpuno predao i bilo je samo pitanje konačnog rezultata. Na kraju, Dimitrovu je trebalo samo 1.34 minuta da završi meč i da se ne oznoji i sačuva energiju sa verovatnim okršajem sa Novakom Đokovićem.

Đere je tako posle prve pobede u karijeri na Australijan openu doživeo ubedljiv poraz, pa je Srbija u singlu ostala samo sa Novakom Đokovićem.

BONUS VIDEO Zavirite u hotel u kom je Novak proveo šest najtežih dana, ovako izgleda iznutra, danas je zatvoren

Đere - Dimitrov 3:6, 2:6, 0:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar