Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes)

Poznati teniski novinar Ben Rotenberg objasnio je zbog čega je lani kritikovao Novaka Đokovića kada Srbinu nije bilo omogućeno da igra na US openu.

Rotenberg je tokom razgovora za N1 konstatovao da je Đoković veliki favorit za titulu u Melburnu, da je iza njega Danil Medvedev, ali se i prisetio američkog grend slema iz 2022.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak tada nije mogao da ide u SAD jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, zbog čega će i ove godine propustiti Indijan Vels i Majami.

Pre US opena, nadao se do poslednjeg trenutka da će se nešto promeniti i da će igrati, a Rotenberg, često opisivan kao Novakov „najveći mrzitelj“ je prozivao srpskog igrača jer nije odustajao od učešća na na poslednjem grend slemu sezone kako bi oslobodio za slabije rangirane igrače.

„Nešto slično se dogodilo i sada i Naomi Osaka se povukla na vreme. Doduše, ona je trudna, ali se povukla i pre žreba za kvalifikacije. To onda omogućava nižerangiranim teniserima da upadnu u žreb i konkurišu za nagradni fond koji nije zanemarljiv. Dobija se čak 26.000 dolara i za poraz u prvom kolu kvalifikacija. Za nekog ko je recimo 230. na svetu, to je ozbiljna svota novca. Na primer, na prošlom US openu čekalo se da se Novak povuče jer su kvalifikacije već počele. On je praktično bio na spisku za glavni žreb, iako po pravilima nije mogao ni da uđe u zemlju. Možda to za nekoga nije najvažnija stvar, ali je gest prema nižerangiranim teniserima da dobiju šansu, pogotovo kada znaš da ne možeš legalno da uđeš u zemlju. Prosto, zauzimaš nečije mesto. Novak mnogo radi za slabije rangirane tenisere, a ovo se malo kosilo sa tim i nije bilo potrebe za takvim postupkom“, kazao je Rotenberg za N1.

Foto:Screenshot/Youtube/ATP Tour/EPA-EFE/MAST IRHAM

Objasnio je i da ne zna da li će Đoković sada moći da igra u Americi, ali ostavlja prostor da se nešto promeni u pozitivnom smeru.

„Čudno je što SAD nastavljaju sa rigoroznim pravilima sve do aprila. Mogu da prekinu u nekom trenutku, ali istovremeno ne izgleda da će tako nešto da se dogodi. Moramo da vidimo hoće li nešto da se dogodi, ima još osam meseci, stvari mogu da se promene i nabolje i nagore“, kaže novinar.

Priča i da ga „bije glas“ kao Đokovićevog hejtera jer je „laka meta“, a da se gledaju uglavnom negativne stvari, iako često piše i u pozitivnom tonu o Đokoviću.

Foto: Youtube/Printscreen

Navodi da su mu neki prijatelji iz Srbije prenosili šta se o njemu piše, da je neke stvari prevodio i sam putem internet servisa i da uglavnom posle toga usledi „navala“ poruka na društvenim mrežama.

„Mislim da mi tabloidi u Srbiji daju mnogo više na važnosti nego što bi trebalo. Ne znam, možda misle da sam uticajan, jak, ali mislim da ja nisam bas toliko relevantan. Mislim da sam postao karakter u njihovom portretisanju stvari, kao lak neprijatelj Novaka. Ali to nije tačno. Bio sam i pozitivan i negativan. Pozitivan sam bio mnogo puta, ponekad sam kritičan, kao i sa bilo kojim drugim teniserom. Mislim da sam postao crtani zlikovac u priči o Novaku, ali je činjenica da ja nisam uopšte važan ni u Novakom ni u bilo čijem drugom životu“, naveo je Rotenberg.

BONUS VIDEO Šok u Melburnu: Novaku otvoren put do polufinala, povukao se jedan od glavnih favorita zbog povrede

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar