Srđan Đoković se slika s navijačem i ruskom zastavom. Na zastavi je lik Vladimira Putina
Foto: Nova.rs

Klupko se odmotava.

Velika pompa se podigla oko situacije sa Srđanom Đokovićem koja je podigla veliku prašinu. Otac našeg najboljeg tenisera se posle pobede nad Andrejem Rubljovim u četvrtfinalu slikao sa nekoliko navijača sa ruskim simbolima i zastavom Putina, to je u zapadnim medijima protumačeno kao podrška agresijii Rusije nad Ukrajinom.

Morali su da reaguju i organizatori Australijan opena koji su upozorili porodicu Đoković i ostale učesnike da takve stvari neće tolerisati.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog tog haosa je Srđan Đoković odlučio da ne dođe na meč svog sina, a naglasio je da je njegova porodica preživela rat i da ne podršava bilo kakvu agresiju.

I Novak je posle meča morao da ogovara na ta pitanja gde je istakao da je sve plod slučajnosti i da su to mediji pogrešno interpretirali.

Zbog toga je australijski „Herlad san“ pokušao da svojim čitaocima razjasni pozadinu slučaja i objasni da nema toliko kontroverze koliko se predstavlja.

U velikom tekstu su za sagovrnika između ostalih uzeli i novinara „Sport kluba“ Sašu Ozma koji je pokuša da im rastumači potez Srđana.

„Tog čoveka sam gledao putem televizije skoro 15 godina. Da je želeo da uradi nešto što bi izazvalo provokaciju, uradio bi to drugačije. Sigurno bi se uživeo, kao što je to radio na konferencijama dok je Novak bio u pritvoru prošle zime. On je tamo bio samo da bi se zahvalio na podršci Novaku. Posebno se zahvaljivao jednoj starici“, rekao je Ozmo za Herald San.

Pokušao je Ozmo za Herald San da objasni Australijancima da strani mediji vrlo često pokušavaju da preuveličaju stvari kada je reč o Novaku Đokoviću. Naveo je i nekoliko primera, istakavši posebno incident koji je Rodžer Federer napravio kada je „napucao“ lopticu u vazduh na Rolan Garosu 2019. godine.

„Da je Novak odlučio da uradi nešto slično, verovatno bi se pravili naslovi i pre nego što bi konferencija počela. Federer nije dobio niti jedno pitanje o tome na konferenciji za medije“ objašnjava se u tekstu Herald Sana.

BONUS VIDEO Izjava Novaka Đokovića nakon meča sa Tomijem Polom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare