Andrea Petković
Andrea Petković; Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Nemica srpskog porekla je imala zanimljiv komentar.

Najbolji teniser planete Novak Đoković osvojio je deseti trofej u Melburnu i ukupno 22. grend slem u karijeri, tako što je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0.

PROČITAJTE JOŠ

Igrao je tokom dve sedmice Novak sjajan tenis, što su primetili i mnogi teniseri, ali i teniserki koji su mu nakon turnira uručivali komplimente.

Nemačka teniserka srpskog porekla Andrea Petković imala je nekoliko zaključaka nakon finala.

Novak Đoković Foto:REUTERS/Carl Recine

„Gledajući Novaka u poslednje dve nedelje, tokom kojih je igrao verovatno najbolji tenis u životu, razmišljala sam o nečemu. Njegova najveća snaga su oči, on vidi lopticu ranije od bilo koga drugog, i prilagodljivost. On nema poseban “Novakov” stil igre, ali u stanju je da se prilagodi na bilo koje uslove, podlogu i protivnika. Potrebno mu je da igra odbranu? Igraće odbranu. Potrebno je da bude agresivan? Biće agresivan. Treba da uzvrati kontraudarom? Uzvratiće.

Boris Beker nedavno mi je rekao nešto veoma zanimljivo: ‘Novak je kao voda, nikada ga ne možeš uhvatiti‘. Fascinantno je to gledati godinama. Da, očigledno je mentalno jak, fizički sposoban. Ali ta sposobnost da se prilagodi ga čini gotovo nepobedivim, jer kao protivnik nikada ne znaš kakav će bit na drugoj strani mreže u datom trenutku.” Takođe: Nekada se čini da mu je najveći protivnik… Goran (smeh). Šta vi ljudi mislite“, napisala je Petković na Tviteru.

BONUS VIDEO Novak Đoković slikanje sa peharom izjava za medije i druženje sa navijačima dan posle velike pobede

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare