Podeli:
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Slavna manekenka Naomi Kembel slavi 50. rođendan, a zbog pandemije koronavirusa neće moći da napravi žurku kakvu je planirala, svoj veliki dan proslaviće u krugu prijatelja.

“Nije me strah 50. rođendana. Proslaviću ga u Njujorku, a nakon što prođe kriza, nastaviću da radim, a za proslavu će biti vremena”, rekla je Naomi, koja je na sceni već duže od 30 godina. Manekenka danas na računu ima više od 45 miliona funti, no počeci nisu bili tako sjajni.

PROČITAJTE JOŠ

Njena karijera zapravo je počela kada je imala tek 10 godina nakon što se upisala u prestižnu pozorišnu školu u Londonu.

“Naomi je inspiracija brojnim ženama već decenijama. Ona je postavila nove standarde u svetu mode, a posebnu nadu je dala svim crnkinjama koje žele da se bave modom”, izjavio je Klif Vout, upravnik pozorišne škole koju je Naomi pohađala dok je on bio na čelu. Dodaje kako se seća da je Naomi bila omiljena među učenicima i profesorima, piše Mirror.

S 15 godina uočila ju je Bet Bolt, te je Naomi potpisala za modnu agenciju “Sinhro”.

“Moja majka je htela da završim školu, ali ja sam drugačije sve zamislila, te sam sama otišla kod Bet, i tako je sve počelo”, napisala je manekenka u svojoj autobiografiji koja je objavljena 2016. godine. Tri meseca nakon sastanka Naomi je odradila svoje prvo snimanje za britansko izdanje časopisa “Elle”. To je bio tek prvi korak na njenom putu, na kojem je postala najtraženija manekenka svoje generacije.

Iako je njen poslovni uspeh ostao nenarušen, Naomi je u svojoj karijeri bila protagonista niza afera i skandala zbog kojih je javnost percipira kao lepu ženu vrlo teške naravi, razmaženu divu i žderačicu muškaraca.

Dokaz njene gadne naravi pre svega su četiri optužbe za fizički napad, nakon što je čak 11 puta završila na sudu zbog navodnih fizičkih okršaja i napada na zaposlene, asistente i druge osobe, a sve u kratkom periodu – od 1998. do 2009.

Tokom zavidne karijere Naomi je radila s brojnim dizajnerima poput Đanija Versaćea, Azetina Alaja i Isaka Muzrahija, pre nego što se pojavila na mnogim naslovnicama britanskog “Vogue-a” 1987. godine.

Manekenka se borila i s ovisnošću, a nakon petogodišnje borbe s drogama 1999. godine otišla je u centar za odvikavanje.

“Zbog droge sam se osećala nepobedivo. Kao da mogu da osvojim čitav svet. No, kada bih se probudila sledećeg dana, sve je izgledalo grozno”, priznala je Naomi.

Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Ljubila je mnoge poznate face, a nakon veze s basistom benda U2, Adamom Klejtonom, bila je sa čelnikom Formule 1, Flavijom Brajtoreom. S ruskim poduzetnikom Vladislavom Doroninom vezu je započela 2008. godine, a zajedno su bili pet godina. Prošle godine kružile su glasine kako ljubi Lijama Pejnea, pevača koji je 23 godine mlađi od nje, no nikada to nije potvrdila. Nikada se nije venčala, ali se time nikad nije opterećivala.

“Volim mnoge ljude zbog različitih razloga”, rekla je manekenka u jednom intervjuu.

Uoči svog 50. rođendana Kembel je istakla kako želi da naredne godine provede u društvu dragih ljudi. Tokom karijere zbog svog besprekornog izgleda Naomi je dobila nadimak “Crna pantera”.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviteru.

Komentari

Vaš komentar