Podeli:
Foto: E-Stock/ Aleksandar Nalbantjan

"Lepo je i od vas što se se setili u ovom trenutku Marinka i lepo je što će se zbog vas i teksta koji pravite neki ljudi koji imaju sad toliko drugih briga opet bar na trenutak setiti jednog dobrog i pretalentovanog čoveka", rekao je na početku razgovora za Nova.rs prijatelj pokojnog glumca, Marinka Madžgalja, koji je preminuo na današnji dan pre četiri godine.

Glumac Marinko Madžgalj preminuo je u 37. godini posle duge borbe s teškom bolešću. Na današnji dan tačno je četiri godine otkako jedan od omiljenih domaćih glumaca više nije među nama.

Serije i filmovi u kojima je igrao i danas se rado gledaju, a prijatelji i kolege ga se uvek rado sete.

“Zbog načina života i brzine kojom živimo neke stvari ti malo odu po strani, pa se malo na neke ljude u nekom trenutku i zaboravi. Ali tako kad se setiš, kad dođu ti datumi, naravno da se te praznine onda otvore i setiš se nekog ko je bio tako jako višestruko talentovan, ne samo za glumu već i za druge stvari”, kaže Madžgaljev kolega i prijatelj Milan Kalinić, a onda se priseća i trenutaka koje su proživeli zajedno.

PROČITAJTE JOŠ

“Takođe se setiš i trenutaka koje si proveo s njim. Ta praznina se malo otvori, malo pojača. Ali, dobro je da se tako s vremena na vreme svi setimo nekog koga u nekom trenutku i zaboravimo zbog svega ovoga što nas okružuje”, kaže glumac.

Foto: Zoran Lončarević

U čast Marinka Madžgalja, Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Aleksandar Srećković Kubura, Milena Vasić, Igor Damnjanović, Tamara Krcunović, Jelena Stupljanin, Marko Kon i Ognjen Amidžić snimili su spot za pesmu pod nazivom “Život je lutrija”.

Tekst i muziku za ovu numeru posvećenu Marinku uradio je Ognjen Amidžić, koji je sa Madžgaljem bio u grupi “Flamingosi”.

Marinko Madžgalj rođen je 21. avgusta 1978. godine u Beogradu, a odrastao je u Crnoj Gori u Kotoru. Diplomirao je na FDU u Beogradu 2000. godine, a svoje umeće pokazao je i kao voditelj i muzičar. Jedna od njegovih najzapaženijih uloga bila je u seriji “Crni Gruja” gde je tumačio lik Čede Velje, ostao je upamćen i po ulogama u serijama “Moj rođak sa sela”, “Greh njene majke”, “Ranjeni orao”, “Pevaj brate”…

Madžgalj je preminuo na današnji dan, 26. marta 2016. godine nakon duge borbe s rakom pankreasa. Operisan je u avgustu 2015. godine, a iako se činilo da se oporavlja, lekari nisu želeli da daju prognoze.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.