Podeli:
Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Američka zvezda Bijonse Nouls pozvala je svoje fanove da izađu na izbore, učine svoju građansku dužnost i glasaju "kao da njihov život zaisi od toga".

Tokom dodele BET humanitarnih nagrada Bijonse je govor posvetila stanovnicima širom zemlje koji su proteklih dana demonstrirali na ulicama zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je poručila, svi treba da daju svoj glas na predstojećim izborima, te da na taj način “dokažu svojim precima da njihove borbe nisu bile uzalud”, piše BBC.

“Ohrabrujem vas da nastavite da delujete, podstičete promene i rasformirate rasistički i neravnopravan sistem. Moramo glasati kao da naš život zavisi od toga, jer i zavisi. Budimo promena koju želimo da vidimo”, rekla je Bijonse.

Bijonse je takođe jedna od dobitnica BET nagrada, koju joj je uručila Mišel Obama. Ovom prilikom bivša prva dama pohvalila je pevačicinu posvećenost afroameričkoj zajednici.

PROČITAJTE JOŠ

“Možete videti koliko je posvećena u svemu što radi, od njene muzike do njenog aktivizma kojim se bori za pravdu života crnaca. I sve to radi dok ostaje posvećena svojoj deci i voljenim osobama. Mojoj ženi samo želim da kažem – inspirišeš me. Inspirišeš sve nas”, kazala je Obama.

Inače, BET nagradama slave se crni umetnici i sportske ličnosti. Neki od prethodnih dobitnika nagrade bili su Muhamed Ali, producentkinja Kvinsi Džouns, kao i poznati aktivista za ljudska prava, Alfred Čarls Šarpton.

Smrt Džordža Flojda i Brione Tejlor, kao i veliki protesti s porukom “Black Lives Matter” bili su centar ovogodišnje ceremonije dodele BET nagrada.

Da Bejbi, koji je osvojio nagradu za najboljeg muškog hip-hop umetnika, izveo je pesmu “Rockstar” s licem pritisnutim na pod dok mu je policajac klečao na vratu. Podsetimo, upravo u takvim uslovima je preminuo Džordž Flojd, dok mu je policajac klečao na vratu gotovo devet minuta.

Ovogodišnja dodela BET nagrada održana je virtuelno zbog pandemije koronavirusa. Pored Bijonse, nagradu je dobila i njena ćerka Blu Ajvi zbog saradnje na pesmi “Brown Skin Girl” na albumu “Lion King” njene majke.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar