Podeli:
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) danas je odlučilo je da uvede više privremenih epidemioloških mera u Rožajama, gde se raširio koronavirus importovan iz Srbije i utvrdilo da je najmanje 26 od 31 slučaja aktivnih infekcija koronavirusom direktno importovano iz Srbije ili se raširilo preko građana Crne Gore koji su u proteklih deset dana protivzakonito boravile u Srbiji, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. NKT donelo je privremene mere za Rožaje: Zatvara se granični prelaz Vuča, obavezne maske i na otvorenom... Vojska i policija pojačavaju kontrolu državne granice.

Na sednici kojom je predsedavao predsednik Milutin Simović, odlučilo je da se uvede više privremenih epidemioloških mera u Rožajama, gde se raširio koronavirus importovan iz Srbije i utvrdilo da je najmanje 26 od 31 slučaja aktivnih infekcija koronavirusom direktno importovano iz Srbije ili se raširilo preko građana Crne Gore, koji su u proteklih deset dana protivzakonito boravile u Srbiji, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Oni su dodali i da je odlučeno je da se svim građanima Crne Gore koji su se zadesili u nekoj od država iz kojih je uvedena mogućnost ulaska u Crnu Goru bude uz negativan rezultat PCR testa, bude omogućen prelazak granice i bez testa uz obaveznu institucionalnu izolaciju do testiranja.

Pročitajte još:

Uvodi se obaveza nošenja zaštitnih maski i na otvorenim javnim površinama (pored mere obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru koja važi za celu Crnu Goru);

Verski obredi obavljaju se bez prisustva građana i

Sahrane se obavljaju u krugu porodice”, kaže se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, odlučeno je da Vojska Crne Gore, policija i nadležne inspekcije pojačaju kontrolu državne granice a građanima Rožaja se preporučuje da bez velike potrebe ne napuštaju teritoriju opštine.

“NKT smatra da su mere koje su donete danas optimalne za sadašnji nivo epidemije i poziva građane Rožaja da poštuju sve propisane mere. To je najbolji način suzbijanja daljeg širenja koronavirusa i zaštite života i zdravlja građana i garancija da neće morati da budu uvođenje strožije mere poput zatvaranja teritorije cele opštine”, kaže se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar