Podeli:
pad pakistanskog aviona
Foto: Stringer / Avalon Editorial / Profimedia

Avion pakistanske avio-kompanije, koji se srušio na stambeno predgrađe Karačija na putu iz Lahorea, odneo je 97 života. Nekim čudom dva putnika su preživela i osećaju se stabilno. Jedan od njih ispričao je kako se izvukao iz ove tragedije u kojoj je povređeno i 11 žitelja naselja na koje se avion srušio.

“Svud oko mene bilo je vatre i dima. Čuo sam vriske sa svih strana. I dece i odraslih. Nisam nikog mogao da vidim, samo sam ih čuo kako vrište”, kazao je inženjer Muhamed Zubair, a prenosi Gardijan.

On je prethodno uspeo da se odveže i skine pojas sa sedišta na kom je bio, onda je video neko svetlo i počeo da se probija ka njemu.

Pročitajte još:

Zafar Maus, drugi putnik koji je preživeo, stabilno je kao i Muhamed, pa je uspeo da medijima kaže kako je deset minuta nakon prvog neuspešnog sletanja, pilot putnicima javio da će pokušati još jednom, ali onda se avion srušio kako se približavao pisti.

Kako svedoci govore, avion je prvo udario u toranj mobilne telefonije, a potom pao na zgrade. Nekoliko sekundi pre toga pilot je kazao kontroli leta da su ostali bez struje u oba motora. Pista je odmah bila oslobođenja za njih, ali nažalost sa radija se ubrzo začuo poziv u pomoć, a potom i zloslutna tišina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar