Podeli
Foto:Tanjug/AP Photo/Ted S. Warren

Kineski predsednik Si Đinping rekao je da je Kina spremna da sarađuje sa Nemačkom oko vakcina kako bi se osigurala pravična i efikasna distribucija vakcina protiv kovida 19 širom sveta, posebno u zemljama u razvoju.

Evropske zemlje se suočavaju sa drugim talasom koronavirusa i trebalo bi da se udruže radi suzbijanja virusa, rekao je Si tokom telefonskog razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u utorak, nekoliko dana nakon završetka samita G20, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

Pročitajte još:

Si je rekao kancelarki Merkel da se Kina nada da bi Nemačka i EU mogle da ostanu otvorene za kineske kompanije i da bilateralna saradnja treba da bude na osnovu uzajamnog poštovanja i koristi.

Kina će i dalje nastaviti proširenje i otvaranje svog domaćeg tržišta, što će doneti nove mogućnosti za nemačke kompanije, dodao je on.

Merkel je rekla da se nada da će i dalje promovisati održiv i zdrav razvoj odnosa Nemačke i Kine, kao i EU i Kine.

Ona je takođe izjavila da se Nemačka nada da će završiti sporazum o ulaganju između Kine i EU kako je planirano i da dve zemlje mogu da pojačaju saradnju na distribuciji vakcina, investicijama, klimatskim promenama i zaštiti životne sredine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar