Grčka salata
Foto: George Dolgikh / Alamy / Alamy / Profimedia

Tajna savršene grčke salate poznate kuvarice Najdžele Loson je u mariniranom luku.

Takođe, ona umesto krastavaca koristi komorač kako ne bi bilo viška soka, a paradajz isečen po dužini posipa šećerom i solju.

Sastojci:

1 crveni luk

1 kašika origana

1 kašika vinskog sirćeta

Pročitajte još:

so, biber

1 kašičica šećera

200 ml maslinovog ulja

1 manja glavica salate

1 glavica komorača

125 g crnih maslina bez koštica

400 g sira fete

1/2 limuna

Priprema:

Luk iseckati tanko i marinirati u mešavini ulja, sirćeta i origana dva sata. Paradajz isecite na tanke kriške pa pospite s malo soli i šećerom.

Isecite salatu i komorač pa stavite u posudu i dodajte masline, izmrvljenu fetu, paradajz, crveni luk zajedno sa začinima i sok pola limuna. Nežno, ali dobro promešajte pa poslužite, piše Pun kufer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare