Nataša Pavlović je u novoj epizodi Praktične žene ugostila Zlaticu Branić Ognjanović iz Insbruka, koja na Instagramu vodi zlatine_po_slastice. Ona je 12 sati putovala kako bi došla u emisiju i podelila svoj recept za slane tirolske knedle - koje govore i srpski i nemački.

Zlatica je u studio došla sa suprugom, bratanicom, bratom i snajkom polovinom svoje porodice koja živi u Austriji – a Nataša je time posebno bila oduševljena jer vodi porodičnu emisiju i raduje se kada se porodica drži zajedno.

Ono što svima pomalo u Austriji nedostaje jeste burek i roštilj, a iz Austrije je Nataši donela punu kutiju kolača na poklon.

Tirolske knedle od hleba spremaju se kao glavno jelo ili kao dodatak uz neki gulaš ili čak uz bistru kokošiju supu.

Potrebni sastojci

250 g iseckanog hleba na kockice koji ostavili da se dobro osuši (ili lakša varijanta – kupiti)

200 ml mleka

3 jaja

1-2 glavice crnog luka

200 g slanine

svež peršun

muskatni orah

biber

so po ukusu

I još

200 g rendanog kačkavalja

1-2 cvekle

prezle

50 g kockica kačkavalja

Foto: Praktična žena

Priprema

U veliku činiju stavite iseckanog bajatog hleba, pa ga prlijte mlekom.

Kako da napravite slane knedle za ručak, pogledajte u videu na početku teksta.

Foto: nova.rs

#related-news_0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar