U emisiji „Praktična žena“ voditeljka Nataša Pavlović ugostila je gastro-blogerku Bojanu Rakić, koja je svima pokazala kako se sprema svinjski biftek u sosu od čokolade.

Bojana je gastro-blogerka iz Apatina, a na Instagramu vodi stranicu kuvajte.ukusno.izgledajte.lepo, a voditeljka Nataša je na pomen svinjetine u sosu od crne čokolade bila oduševljena i naglasila da to još nije pripremljeno u njihovoj kujni.

Za ovaj neobičan specijalitet od svinjskog mesa potrebno je:

6-8 šnicli svinjskog bifteka (oko 800 g)

1 glavica belog luka

so

biber

malo ulja

malo maslaca

1 dl crnog vina

nekoliko kockica crne čokolade (ako je moguće zaslađena šećerom od trske)

rendana kora 1 pomorandže

Foto: pritnscreen/ nova.rs/video

Priprema ide ovako:

Na samom početku Bojana je objasnila zašto je važno u tiganj sipati malo ulja, pa onda staviti kockice maslaca, kako puter ne bi goreo. A onda je glavicu belog luka isekla popreko – zašto je to važno, pogledajte u videu na početku teksta i otkrijte kako se sprema svinjetina na nov način.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar