U emisiji „Praktična žena“ voditeljka Nataša Pavlović ugostila je gastro-blogerku Bojanu Rakić, koja je svima pokazala kako se sprema svinjski biftek u sosu od čokolade.
Bojana je gastro-blogerka iz Apatina, a na Instagramu vodi stranicu kuvajte.ukusno.izgledajte.lepo, a voditeljka Nataša je na pomen svinjetine u sosu od crne čokolade bila oduševljena i naglasila da to još nije pripremljeno u njihovoj kujni.
Za ovaj neobičan specijalitet od svinjskog mesa potrebno je:
6-8 šnicli svinjskog bifteka (oko 800 g)
1 glavica belog luka
so
biber
malo ulja
malo maslaca
1 dl crnog vina
nekoliko kockica crne čokolade (ako je moguće zaslađena šećerom od trske)
rendana kora 1 pomorandže
Priprema ide ovako:
Na samom početku Bojana je objasnila zašto je važno u tiganj sipati malo ulja, pa onda staviti kockice maslaca, kako puter ne bi goreo. A onda je glavicu belog luka isekla popreko – zašto je to važno, pogledajte u videu na početku teksta i otkrijte kako se sprema svinjetina na nov način.