"Praktična žena" danas donosi recept za prelivenu pitu sa mesom koja može da se jede za doručak, ručak i večeru - a najslađa je u društvu.
-500 g kora
-1 luk
-500 g ml. mesa
-3 krompira
-so, biber i suvi začin
preliv
-3 jaja
-1 dl ulja
-1 čaša jogurta
-2 dl kisele vode
-1 kašičica soli
još
-ulje za premazivanje
Prvo pripremamo nadev. Luk prodinstati na malo ulja, pa dodati meso i začine i nastavite da dinstate. Krompir narendati na krupno i dodati mesu, pa dinstati još par minuta. Ostavite da se nadev prohladi. Podmazati pleh gde ćete slagati pitu. Stavite koru koju ste presavili na pola i premazali uljem, pa na nju staviti drugu preklopljenu koru, premazati uljem i staviti nadev od mesa i krompira, sve tako dok ne potrošite sastojke, s tim da su poslednje dve kore prazne (bez nadeva).
Isecite pitu na kocke i preliti prelivom. Za preliv umutiti jaja sa uljem, jogurtom, kiselom vodom i soli. Ovako prelivenu pitu ostavite pola sata da odstoji, a zatim pecite 30-45 minuta na 180 stepeni.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar