Pogledajte kako da napravite sjajne priloge za uskršnji ručak - namaz u obliku šargarepe i uskršnjeg zeku od hleba i povrća.
-250 g krem sira
-1 šolja rendanog sira
-1 kašika vorčester sosa
-50 g badema
-50 g golice
-veza peršuna
-2-3 rendane šargarepe
-krekeri
Izmešati krem sir, rendani sir po izboru, vorčester sos, seckanu golicu i seckan badem i sve lepo izmešati. Dobijenu smesu oblikovati u vidu šargarepe, zatim pri vrhu nabosti vezu peršuna i celu šargarepu prekrijte rendanom šargarepom, a pored šargarepe poslagati krekere.
Sastojci:
-okrugla pogača
-2 duguljaste kifle
-500 g grčkog jogurta
-500 g kisele pavlake
-povrće( masline, celer rebraš, paprika …)
Vrh pogače iseći i izdubiti je. Izmešati grčki jogurt i kiselu pavlaku. Ovom mešavinom napuniti pogaču. Za uši uzeti 2 kifle i staviti ih uz gornji deo pogače. Za oči i usta staviti masline, za nos iseckati papriku, za brkove iseckati celer na štapiće. Kada ste složili zeca okolo poređati povrće seckano na štapiće. Služiti zeca uz povrće ( šargarepa, celer, čeri paradajz, paprika….) i umakati povrće i hleb u mešavinu grčkog jogurta i kisele pavlake.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar