Ako tražite jednostavan način da osvežite svoj jelovnik novim kombinacijama ukusa, "Praktična žena" donosi recepte za hrskavu tortilju sa piletinom i salatu sa gorgonzolom i kruškom.

Hrskava tortilja

Sastojci:

-3 tortilje

nadev

-1 kašika ulja

-300 g piletine

-1 crveni luk

-2 zelene paprike

-1 crvena paprika

-1/2 šolje mleka

-1 kašika gistina

-1 kašika senfa

-so biber. ml. paprika i origano

za paniranje

-2 jaja

-kukuruzne pahuljice

-200 g gaude

Priprema:

Tortilje isecite na pola.

U tiganju propržite na ulju luk pa dodajte meso, paprika i krčkajte 15-ak minuta, a zatim začinite po ukusu i dodajte mleko sa gustinom i senf i krčkajte dok se sve ne zgusne. Polovine tortilja napunite na sredini fiom, a zatim zatvorite tako da dobijete trougao. Ovako pripremljene tortilje umočite u umućena jaja, a zatim u kukuruzne pahuljice.Tortilje ređati u okrugli pleh i odozgo posuti rendanom gaudom. Pecite ih 10-ak minuta dok sir ne postane zlatkast.

Salata sa kruškom i gorgonzolom

Sastojci:

-10 ml balzamiko sirćeta

-50 g craving luka

-50 g seckanih oraha

-50 g gorgonzola

-1 kruška

-200 g baby spanaća

-1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Luk isecite na kockice, Orahe grubo nasecite, gorgonzolu izmrvite na krupno, a krušku isecite na krupnije komade ili na listiće. Sve sastojke izmešajte i odmah poslužite.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar