Ako tražite jednostavan način da osvežite svoj jelovnik novim kombinacijama ukusa, "Praktična žena" donosi recepte za hrskavu tortilju sa piletinom i salatu sa gorgonzolom i kruškom.
Sastojci:
-3 tortilje
nadev
-1 kašika ulja
-300 g piletine
-1 crveni luk
-2 zelene paprike
-1 crvena paprika
-1/2 šolje mleka
-1 kašika gistina
-1 kašika senfa
-so biber. ml. paprika i origano
za paniranje
-2 jaja
-kukuruzne pahuljice
-200 g gaude
Priprema:
Tortilje isecite na pola.
U tiganju propržite na ulju luk pa dodajte meso, paprika i krčkajte 15-ak minuta, a zatim začinite po ukusu i dodajte mleko sa gustinom i senf i krčkajte dok se sve ne zgusne. Polovine tortilja napunite na sredini fiom, a zatim zatvorite tako da dobijete trougao. Ovako pripremljene tortilje umočite u umućena jaja, a zatim u kukuruzne pahuljice.Tortilje ređati u okrugli pleh i odozgo posuti rendanom gaudom. Pecite ih 10-ak minuta dok sir ne postane zlatkast.
Sastojci:
-10 ml balzamiko sirćeta
-50 g craving luka
-50 g seckanih oraha
-50 g gorgonzola
-1 kruška
-200 g baby spanaća
-1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Luk isecite na kockice, Orahe grubo nasecite, gorgonzolu izmrvite na krupno, a krušku isecite na krupnije komade ili na listiće. Sve sastojke izmešajte i odmah poslužite.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar