U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo kako da upotrebimo na najbolji mogući način koprivu u dva recepta.

Pica sa koprivom

Sastojci:

testo

-100 g barene koprive
-1 jaje
-20 g lanenog brašna
-70 g raženog brašna
-1 kaščica soli
-1/2 kaščice kvasca

nadev

-nekoliko kašika paradaiz sosa
– 5 -6 kolutova kulena
-3 kašike domaćeg sira
-nekolko maslina
– origano

Priprema

Zamesiti testo od navedenih sastojaka. Testo ostavite da odstoi pola sata, a zatim ga razvucite na pleh gde ćete peći picu. Razvučeno testo premazati paradaiz sosom , poređati kulen, posuti izmrvljenim sirom I na kraju posuti origano odozgo.
Pecite picu na 250 stepeni . Ispečenu picu ukrasiti maslinama.

Lopta od kačamaka i koprive

Sastojci:
-1 šolja vode

-malo soli
-malo ulja
-4 kašike projinog brašna

Lopta od koprive:

-2 kašike obarene koprive
-1 kašika kajmaka

-1 kašika sira

Priprema;

U šerpicu staviti šolju vode (200 ml), posoliti prstohvatom soli, dodati kašiku ulja i pustiti da proključa. U ključalu vodu dodati 4 kašike projinog brašna, mešati na vatri dok ne počne da se odvaja od posude.
Za loptu od koprive izmešati obarenu koprivu, kajmak I sir.

Prethodno u činiju oblika polulopte nasuti vodu pa kad je kačamak gotov, izručiti vodu i nasuti pola kačamaka pa na sredinu staviti lopticu od koprive i drugu polovinu kačamaka na to. Blago pritisnuti da se formira polulopta i polako prebaciti na tanjir da polulopta bude odozgo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar