U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo recept za Filari tortu sa jagodama.

Sastojci :

-jagode
Priprema:

Jagode lepo oprati i odstranite im peteljke, a zatim ih isecite i naređajte na pleh obložen pek papirom. Jagode sušite na 100 stepeni oko 3 sata

Tortica jagodica

Sastojci:
-2 pakovanja piškota
-malo mlekakrem
-4 jaja

-1/2 l mleka
-170 g šećera
-70 g gustina
-1 kašika vanil ekstrakta
-100 g putera
-250 g mascarpone sira

još
-500-600 g jagoda

Priprema:

Za fil stavite da se mleko kuva. U drugoj činiji umutiti jaja sa šećerom, vanilom i gustinom. Kada je mleko proključalo izmešati ga sa smesom od jaja i vratite ponovo na vatru. Kuvati fil par minuta dok se ne zgusne. U vruć fil umešati puter, mešati sve vreme dok se puter ne otopi, a zatim lagano umešati i mascarpone sir. Fil odložite u frižideru na nekoliko sati. Kada se fil dovoljno ohladio umutite ga mikserom da postene kremast. Polovinu jagoda naseckate na polovine i poređajte ih po obodu kalupa. Na dno poslažite piškote koje ste umočili u mleko. Preko piškota stavite polovinu fila, a zatim seckane jagode na kockice, pa preko jagoda ponovo piškote i na kraju stavite drugu polovinu fila. Ohladite torticu u frižider i ukrasite po želji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar