U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo recept za punjeni pire krompir.
Sastojci:
-6 krompira
-malo ulja
-krupna so
-60 g putera
-2 žumanca
-1/2 kašičice soli
Mesno punjenje
-500 g mlevenog mesa
-1 luk
-1 šargarepa
-2 čena belog luka
-1 kašika mlevene paprika
-1/4 kašičica bibera
-2 kašike paradajz paste
-čaša vode
Priprema:
Krompir stavite u foliju sa malo ulja i krupnom solju i zatvoriti kao bonbonu. Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni oko sat vremena da omekša (testirati viljuškom da li je krompir pečen). Malo prohladite. Pripremite fil: Najpre povrće iseckajte na sitne kockice. Pržite luk i šargarepu oko 5 minuta na malo ulja, dodajte meso i nastavite da pržite dok ne promeni boju. Dodajte začine, paradajz pastu i vodu, promešajte i zatvorite šerpu na 10 minuta.
Napravite prorez u krompiru, ispraznite unutrašnjost krompira (ne do kraja, važno je ostaviti malo krompira da bude stabilan) Izgnječite unutrašnjost krompira u glatki pire. Dodajte puter izgnječenom krompiru (zagrevajte 20 sekundi u mikrotalasnoj), a zatim dodajte žumanca i so. Mešajte da se lepo sjedini. Prebacite u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom pripremljen pire krompir ( možete kašikom), pa napunite izdubljeni krompir mesnim filom, a zatim naneti pire krompir odozgo. Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 10-20 minuta dok ne porumeni.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar