Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena" ugostila Dejanu Simić Babović, koja je pokazala kako se pravi triolada kolač.
Kora
300 g ml. keksa
125 g margarina
130 ml mleka
8 komada biskvitnog keksa od narandže
Fil
200 g bele čokolade
200 g mlečne čokolade
200 g crne čokolade
200 ml ugrejane slatke pavlake
300 ml hladne slatke pavlake
1/2 kašičice učvršćivača za šlag
Za podlogu pomešajte ml. keks, otopljeni margarin, mleko i iseckani biskvitni keks od narandže. Sve to lepo pomešajte i utisnite u kalup i ostavite u frižider da se malo stegne dok pripremate fil
U jednu činiju izlomite belu čokoladu, u drugu činiju izlomite mlečnu čokoladu i u treću činiju izlomite crnu čokoladu. Zagrejete slatku pavlaku i prelijete sve tri čokolade podjednako. Mešate dok se čokolade ne istope, najbolje je nad parom mešati da se što pre istope.
Satku pavlaku i učvršćivač umutite mikserom i podelite na tri jednaka dela i sjedinite špatulom u sve tri otopljene čokolade.
Preko podloge sa keksom prvo prelijete crnu čokoladu, pa mlečnu, i na kraju belu čokoladu. Tortu ukrasiti po želji.
Za detaljan postupak pogledajte video na početku teksta.