U emisiji "Praktična žena" kod voditeljke Nataše Pavlović gostovala je Anica Marjanović koja stoji iza profila anica_patisserie. Ona je pravila oblande od šumskog voća.
2 lista male oblande
350 grama džema (šumsko voće)
250 grama keksa četvrtastog
Fil :
100ml vode
5 kašika šećera
125 grama margarina
50 grama čokolade
1 kašika kakaa
70 g mlevenih oraha
150 grama mlevenog keksa
Glazura
100 grama čokolade
6 kašika slatke pavlake
Dva lista male obladne premazati sa 6 punih kašika džema. Polovinu keksa poređajte preko jednog lista oblande.
Za fil skuvajte vodu sa šećerom na umerenoj temperaturi da se šećer otopi. Kada provri dodajte margarin, čokoladu i kakao. Kuvati da se svi sastojci otope i sjedine (na umerenoj temperaturi) .
Skloniti sa vatre i dodati ml. orahe i mleveni keks. Vruć fil odmah premazati preko keksa. Ponovo ređati ostali keks. Preko keksa stavite drugi list obladne premazane džemom (marmelada da ide na keks). Oblandu opteretite nečim teškim i ostaviti dva tri sata da ostoji u frižideru. Nakon toga otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom. Preliti glazuru na oblandu i lepo ohladiti.
Redosled ređanja: Oblanda-džem-keks-fil-keks-džem-oblanda-čokoladna glazura.
Video za oblande pogledajte na vrhu teksta.