Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Reagujući na optužbe šabačkih naprednjaka kako je epidemiju koronavirusa upotrebljavao za političku promociju, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, je istakao da svi u Srbiji dobro pamte izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova šabačkog SNS, koji su, uprkos alarmantnim brojkama ovom gradu, izjavljivali da lokalna vlast izmišlja postojanje pandemije.

Podsetimo, kandidat za gradonačelnika Šapca ispred liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, Aleksandar Pajić, optužio je danas Nebojšu Zelenovića za veliki broj zaraženih u tom gradu, ističući da se oglušio o preporuke Zavoda za javno zdravlje u vezi javnih okupljanja.

Pajić je naveo da je licemrno što Zelenović, kako kaže, pokušava da pokaže brigu o građanima, dok mu, prema njegovim rečima, ne smeta gužva na ponovnim biračkim mestima.

Reagujući na ovakvu izjavu kandidata SNS za gradonačelnika Šapca, Zelenović je za Nova.rs rekao da se u prethodnom periodu uopšte nije bavio političkim temama, te da mu je jedina briga bila kako da se izbori sa koronavirusom.

„Danas je u Šapcu bila samo jedna osoba pozitivna na koronavirus, što potvrđuje da smo dobro sprovodili mere zaštite. S druge strane, Vučić i lokalni naprednjaci su govorili da smo izmislili vanrednu situaciju kako bismo ostali na vlasti. Na sednici Skupštine grada Šapca, oni su glasali protiv uvođenja mera, što govori da su oni bili protiv bilo kakve borbe sa koronavirusom. Kad glasate na ovakav način, to znači da vam zaštita građana uopšte nije važna”, naveo je gradonačelnik Šapca, dodajući da su ranije izjave naprednjaka, posebno ona predsednika Srbije Aleksandra Vučića – „strašne i opasne“:

“Nije dobro po javno zdravlje građana Šapca govoriti takve stvari. Njegova sramota (Aleksandra Vučića) i sramota lokalnih naprednjaka ostaje zauvek zapamćena. Oni na najgori mogući način otvaraju različite dnevno političke teme i sve su usmerene protiv mene. Zaboravljaju naprednjaci da je Šabac maltene prvi u Srbiji krenuo sa merama zaštite i da smo od početka skretali pažnju građanima da moraju voditi računa o sopstvenom zdravlju”, poručio je Zelenović za Nova.rs.

„Borimo se protiv koronavirusa i protiv kampanje laži“

Zelenović dalje navodi da ga predstavnici SNS nekoliko meseci unazad lažno optužuju po različitim povodima, te da pored borbe protiv koronavirusa, mora da vodi bitku i protiv njihovih laži.

„U toj kampanji laži Aleksandar Pajić pokušava da kaže kako sam ja zarazio Šabac. Mi smo već nekoliko puta demantovali njihove navode o tome kako nismo postupali po nalozima Zavoda za javno zdravlje u našem gradu. Što se tiče toga ko je izvor zaraze, mislim da je više neodgovornih ljudi bilo na proslavi pobede SNS, gde su se grlili, ljubili i igrali kolo, nego što ih je bilo svuda po Srbiji“, istakao je gradonačelnik Šapca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare