Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će zbog problema u poslovanju Krušika odgovornost morati da snosi tamošnje poslovodstvo, jer poslovni planovi nisu bili stručni.

On je gostujući na TV Koprenikus, rekao da do problema nije došlo samo zbog afere o trgovini oružija u koju je umešan otac ministra policije Nebojše Stefanovića, odnosno podataka koje je iznosio Aleksandar Obradović, već i zbog „pogrešnih računica i pogrešnih planova“ u poslovanju.

„Do 2018. sve je išlo perfektno“, rekao je Vučić, navodeći da je rukovodstvo tada dovelo značajno veći broj zaposlenih očekujući pogrešno da će ugovori biti na istom velikom novou.

Kako je rekao, „to se može svakom dogoditi, nije namerno, ali je nije bilo stručno“, tako da će se za to morati da se odgovara.

„To je na nadležnima da utvrde“, rekao je Vučić.

Ranije danas, predsednik Srbije je rekao, obraćajući se radnicima Krušika, da situacija u toj fabrici nije sjajna zahvaljujući nedovoljnoj sposobnosti različitih poslovodstava i zbog rušenja ugleda Krušika u međunarodnoj javnosti. On je naveo da će Vojska Srbije da uplati ovoj fabrici 10 miliona evra za novi ugovor, dok će država nastaviti sa ulaganjima u tu fabriku i Valjevo, kao i da je reč o desetinama miliona evra.

„Država je spremna da uloži veliki novac da bi radnici mogli da sačuvaju radna mesta. Nismo došli da kukamo, iako mi je došlo da iskočim iz kože na samom sastanku. Došli smo da vidimo kako možemo da pomognemo. Biće neophodno da se sprovedu temeljne reforme u celoj odbrambenoj industriji, posebno u Krušiku i Zastavi iz Kragujevca“, naveo je Vučić.

„Molim Jurića da kaže koji je to političar zlostavljač dece“

Vučić je pozvao Igora Jurića, predsednika Fondacija Tijana Jurić, da kaže ko je poznati političar pedofil, o kojem govori, i da će takav biti uhapšen.

„Ako je to istina. Molim da izađe sa tim, taj će biti uhapšen“, rekao je Vučić, za TV Koprenikus.

On je rekao da je ubeđen da je Jurić odgovoran čovek koji se sa tim ne bi igrao.

Jurić je prethodno izjavio da među zlostavljačima dece ima i jedan ozbiljan političar na nacionalnom nivou koji učestvuje u predizbornoj trci.