FoNet/TV FoNet
Foto: FoNet/TV FoNet

Predsednik Aleksandar Vučić pozuvao je večeras sve učesnike političkog života na predizbornu kampanju bez nasilja, uz poštovanje političkih protivnika, bez obzira na političku opciju.

On je zamolio pristalice SNS da se ne okupljaju do kraja maja jer moramo da čuvamo i štitimo zdravlje ljudi.

„Moj poziv njima je da sačekamo kraj maja, nadam se da će u junu biti povoljnija situacija, pa ćemo imati prilike da se okupimo u junu u većem broju i na većem prostoru“, rekao je Vučić u obraćanju javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

On je pozvao na poštovanje ustavno-pravnog poretka u zemlji i na izbornu kampanju bez nasilja, a od svih učsnika u izbornom procesu zatražio je da pokažu puno poštovanje za političke protivnike i za one koji misle drugačije.

„Potrebno nam je jedinstvo a naprednjacima nije potrebno prebrojavanje, znamo ko je većina i to se pokazuje na ozborima a ne u vreme kada još nismo završili sa epidemijom koronavirusa“, rekao je Vučić.

„Moramo da čuvamo naše živote“, poručio je Vučić.

„Za nas kada nismo završili sa epidemijom nedopustivo je da svoje građane izlažemo zdravstvenoj opasnosti“, rekao je on, komentarišući skupove koji su večeras organizovani ispred Skupštine Srbije.

Prema njegovim rečima, a pozivajući se na podatke nadležnih službi, trenutno ispred Skupštine Srbije održava se „skup na kojem je 5. 790 pristalica uglavnom SNS i oko 65 pristalica pokreta Dveri“.

Poziv poslanicima SNS  da prekinu štrajk

Vučić je rekao da će zamoliti poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Sandru Božić da prekinu štrajk glađu zbog toga što to, kako kaže, predstavlja određenu vrstu pritiska na tužilaštvo.

„Sa Martinovićem ću večeras telefonom razgovarati i pokušati da ga ubedim da prekine štrajk ali neće biti jednostavno jer on veruje u razloge zbog kojih je krenuo u štrajk „, rekao je Vučić.

„Moj poziv Martinoviću, uz svu zahvalnost, srčanost i hrabrost, je da odustanu“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao i da mu je drago što je samostalni poslanik Miladin Ševarlić prekinuo štrajk glađu.

„On je hrabar, ozbiljan, stariji čovek, dobro je što je prestao štrajk. A počeo je da štrajkuje zbog brutalne laži i medijskog falsifikata“, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare