vučić bocan-harčenko
FOTO TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka saopšteno je iz kabineta predsednika, a tema razgovora, između ostalog, bila je i nastavak dijaloga u Briselu.

Kako se navodi u saopštenju on je zamolio ambasadora da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za srdačno gostoprimstvo, koje mu je ukazao u Moskvi, tokom boravka povodom Parade pobede.

„Predsednik Vučić je rekao da je to, za njega, još jedan izraz poštovanja predsednika Putina prema našoj zemlji. On je podsetio da su imali dobar razgovor o važnim političkim pitanjima i da je predsednik Rusije potvrdio da će da poseti Srbiju u oktobru“, saopštilo je Predsedništvo.

Dodaju da su predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali o realizaciji konkretnih dogovora o jačanju bilateralne saradnje. Oni su razgovarali i o situaciji na Zapadnom Balkanu, posebno o pitanju Кosova i Metohije, povodom koga je predsednik Vučić upoznao ambasadora Bocan-Harčenka sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare