FOTO: Nemanja Jovanovic / Nova.rs

Izjava Gorana Ješića da bi opozicija posle epidemije koronavirusa trebalo da razmotri odluku o bojkotu izbora vrlo ima smisla, navodi za portal Nova.rs Sergej Trifunović, lider Pokreta slobodnih građana. Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, kaže da će novonastala situacija uticati na to da se razmotre ranije odluke o bojkotu, iako će uslovi za izlazak na izbore biti još gori nego što su bili pre pandemije.

Poslanik DS Goran Ješić izjavio je da nije siguran da će aktuelna kriza sa koronavirusom označiti kraj aktuelne vlasti, ali da misli da posle toga opozicija treba da preispita odluku o bojkotu i da se dobro organizuje. On je ocenio da nije moguće da Vučić iz aktuelne krize izađe jači jer, kako je rekao, niko ne može izaći jači posle ovakve katastrofe.

Njegov stav, čini se, deli i Sergej Trifunović, predsednik PSG.

„Reći ću vam samo jednu stvar. To što Ješić govori vrlo ima smisla“, rekao je kratko za naš portal Trifunović.

Funkcioner NS Miroslav Aleksić kaže da je siguran da Aleksandar Vučić ne može da bude jači posle epidemije korone, kao i da će „građani shvatiti sav besmisao njihovih političkih manipulacija koje sprovode godinama unazad“.

Jeremić: Ne mogu da verujem da neko o tome razmišlja

Na pitanje Nova.rs da li bi razmotrio odluku o bojkotu izbora, kao što je to predložio Goran Ješić, lider NS Vuk Jeremić kratko je rekao da ne može da veruje da neko u ovom trenutku o tome razmišlja”.

„Nema nikakve dileme da će se veliki broj građana osvestiti. Ipak, o izborima je sada rano da razgovaramo. Odluku o bojkotu nismo doneli zbog pandemije, već zbog neprihvatljivih izbornih uslova, a oni su sada još gori. Svakako će novonastala situacija uticati na to da razmotrimo odluke koje smo ranije doneli, ali u ovom trenutku je rano da se donose zaključci“, navodi Aleksić za Nova.rs.

U DS-u kažu da su im izbori sada u drugom planu. Dejan Nikolić, potpredsednik demokrata, ističe da se sada bave samo merama za suzbijanje posledica pandemije i zaštiti građana i ističe da je i dalje na snazi odluka o bojkotu izbora.

„DS odluke donosi sa koalicionim partnerima iz Saveza za Srbiju. Izlazak na izbore nismo razmatrali, niti o tome razmišljamo. Otom, potom“, navodi Nikolić za naš portal.

Za Dveri razmatranje odluke o bojkotu izbora „sada apsolutno nije tema“. To za naš portal navodi Boško Obradović, lider tog pokreta. On kaže da za njih izbori nisu postojali ni pre pandemije, a „kamoli u sred ovih vanrednih okolnosti“.

„Mislim da je mnogo aktuelnija politička tema kako smo došli u situaciju da je Vlada uredbom ukinula Narodnu skupštinu i protivustavno uvela vanredno stanje, kao i zašto se predložene Vladine mere za pomoć privredi ne razmatraju u Skupštini, jer je u pitanju rebalans budžeta koji je u isključivoj nadležnosti Skupštine. Vlada može samo da predloži, ali ovakvo nešto mora da usvoji, odnosno potvrdi Skupština“, navodi Obradović i dodaje da je Vlada izgubila poverenje i da treba da podnese ostavku, a da po okončanju vanrednog stanja treba formirati prelaznu vladu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram