Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu danas nešto pre 13 časova odleteo je u Rim prvi od četiri aviona sa paketima medicinske opreme za borbu protiv zarazne bolesti Kovid 19 koju građanima Italije donira Republika Srbija, a otpremanju pomoći prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Italije Karlo Lo Kašo.

Medicinska oprema biće otpremljena danas sa četiri aviona Er Srbije, sutra će poleteti još dva, a u ponedeljak još dva – ukupno osam aviona pomoći koju Srbija donira Italiji. Otpremanju medicinske opreme prisustvuje i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja će i otputovati u Rim i uručiti donaciju ministru inostranih poslova Italije Luiđiju Di Maju.

12.41: Prenosim vam pozdrave i zahvalnost predsednika Serđa Matarele. Materijal koji danas šaljemo u Rim biće od velike koriste onima koji su svaki dan u bolnicama, gde spasavaju ljudske živote, poručio je Lo Kašo i dodao:

„Živela Srbija, živela Italija“.

12.37: Italijanskom narodu, koji nam je blizak i koji nas voli, pružamo podršku u teškom trenutku. Kada čujemo da je 400 ili 500 ljudi umrlo tog dana u Italiji, to nije normalno. Naša pomoć nije mala. Mi smo ovu robu kupili od novca građana Srbije. Italiji je ova oprema mnogo potrebnija. Možda smo mogli i više, ali male zemlje kakva je Srbija, važan je gest da pokažemo koliko volimo Italiju. U ime Srbije narodu Italije izjavljujem saučešće za sve preminule.

12.35: Karlo, ispravite me ako nešto pogrešim, rekao je Vučić dok je na jednom paketu pisao poruku italijanskom narodu:

„Pobedićemo zajedno, hrabra Italijo“!

Foto: TANJUG/ ER SRBIJA/ bs

12.34: Posebno mi je drago što je Lo Kašo prvi put demonstrirao zavidno znanje srpskog jezika.

12.33: Italija i Srbija su prijateljske zemlje. Situacija u Italiji je bolja, ali nam i dalje treba pomoć. Hvala predsedniku Vučiću, rekao je Lo Kašo na srpskom jeziku.

12.32:Vama iz Er Srbije želim da zahvalim na svemu što se učinili. Ne brinite, vaša budućnost i vaše plate su zagarantovane.

12.30: Hvala, srećan sam što možemo da pomognemo našim prijateljima Italijanima. Ljudi, mi zaboravljamo, kada smo 2014. imali poplave, Italijani su nam među prvima pomogli. U toj zemlji živi desetine hiljada naših ljudi…

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare