Foto: Nemanja Jovanović, Ivan Dinić/Nova S

Čim su u javnost izneli odluku da izlaze na izbore na svim nivoima, Pokret slobodnih građana krenuo je u uspostavljanje kontakata sa opozicionim organizacijama, a nedavno su prema tvrdnjama naših izvora razgovarali i sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, ali do saradnje, za sada, nije došlo.

Naši izvori iz PSG, ali i sagovornici bliski Zelenoviću kažu da prvi čovek Šapca ne odustaje od ideje da bojkotuje izbore na parlamentarnom nivou.

PSG je očekivao javnu podršku Nebojše Zelenovića, ali je on istakao da to ne može da uradi jer Demokratska stranka bojkotuje izbore, a on sa svojom strankom, kako je više puta najavljivano, planira da se priključi Ujedinjenoj DS.

Međutim, naši izvori navode da to ne mora nužno da znači kraj saradnje i da bi moglo da dođe do još nekih sastanaka.

Ono što je sigurno, to je da PSG neće izlaziti na lokalne izbore u Šapcu, kažu naši izvori.

Podsećamo na to da je lider PSG Sergej Trifunović na konferenciji za novinare rekao da će na parlamentarne izbore izaći sami dok će na lokalu praviti koalicije sa „svim principijelnim i slobodoljubivim ljudima koji su neokaljanog obraza, a ima ih“.

U međuvremenu se situacija promenila te, kako su za Nova.rs rekli izvori iz PSG, postoji mogućnost da se na listi ovog pokreta nađu i imena iz drugih političkih organizacija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare