Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Volontera Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandra Pašalića (19) napao je danas nepoznati muškarac na Zelenom Vencu, dok je prikupljao potpise za ovaj politički pokret, kaže za Nova.rs član predsedništva PSG Pavle Grbović.

Grbović objašnjava da je, prema rečima očevidaca, nepoznati muškarac prišao Pašaliću, iznenada ga udario pesnicom u stomak i pobegao prema prolazu na Zelenom vencu.

„Bio sam u prostorijama PSG u Kosovskoj kad sam obavešten da se to desilo, nakon čega sam došao na Zeleni venac. Pozvana je policija, onda su Pašalić i devojka koja je stajala na štandu sa njim dali opis osobe koja je izvršila napad“, objašnjava on i dodaje da je na lice mesta došao i advokata PSG-a.

Kako kaže, motivi napada su nepoznati, ali će svakako biti podneta krivična prijava.

„Stajao sam na ulici i razgovarao sa jednom gospođom koja je htela da nam da potpis, i u tom trenutku je proleteo čovek, nije nam se ni obratio, samo me je udario baš jako pesnicom u stomak i prošao. Pošto se samo stvorio ispred mene, pomislio sam da će nož da izvadi, umesto toga me je udario i pobegao“, navedeno je u pisanoj izjavi Pašalića.

Grbović je za Nov.rs objasnio da je Pašalić nakon napada bio u vidnom šoku, kao i da je osećao blage bolove u stomaku, zbog čega je pozvana hitna pomoć.

Predsednik PSG-a Sergej Trifunović objavio je večeras na tviteru da je Pašalić napadnut.

„Našeg volontera Aleksandra Pašalića (19) neko je na Zelenom Vencu udario pesnicom u stomak i pobegao. Hvala vam na motivaciji“, napisao je Trifunuović.

Nova.rs je pozvala Bioro za saradnju sa medijima da proveri informacije o napadu ali još uvek nismo dobili odgovor.

Ovo je drugi napad na članove Pokreta slobodnih građana u toku poslednja dva dana.

Naime, Lider Pokreta Slobodnih građana Sergej Trifunović juče je napadnut ispred Ruskog cara u Knez Mihailovoj tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore.

Trifunoviću je prišao prolaznik i nakon kratke verbalne rasprave udario ga je pesnicom u glavu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare