Dragana Rakić Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Demokratska stranka je od danas stavila svoj pravni tim na raspolaganje lekarima koji su potpisali peticiju za smenu Kriznog štaba i istragu navoda o zataškavanju broja preminulih i zaraženih od korona virusa, kao i svim drugim građanima koji zbog iznošenja stavova trpe posledice, izjavila je danas zamenica predsednika DS Dragana Rakić.

“U Ustavu stoji da svako ima pravo da upućuje peticije, da dobije odgovor i da zbog toga niko ne može da trpi posledice, ali su pritisci naša realnost”, rekla je Rakić na konferenciji za novinare.

PROČITAJTE JOŠ...

Upitana da li podrška političke stranke lekarima može da šteti, jer se peticija može komentarisati kao politička, Rakić ističe da je takva podela na “građansku i političku” veštačka i da je servira vlast kroz svoje medije.

“U borbu protiv kovida smo uključeni svi, i pripadnici sindikata, i političkih partija i neopredeljeni. DS je najiskrenije u svemu. Mi smo podrška građanima, a pravni tim se pokazao uspešan u zaštiti onih koji su bili hapšeni u demonstracijama. U timu nisu samo članovi DS već i oni koji ne pripadaju nijednoj stranci, ali žele da doprinesu borbi za istinu”, rekla je Rakić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare