Zoran Lutovac Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon konverencije za štampu koju su održali potpredsednik Demokratske stranke Dragoslav Šumarac i funkcionerka Vida Ognjenović, gde su negirali da su "pučisti" u toj partiji, i najavili da uveliko rade na pripremi izborne skupštine DS, reagovala je Demokratska stranka koja je saopštila da na sednici Glavnog odbrao DS održane u nedelju niti je na dnevnom redu bilo raspisivanje izbora, niti je formiran "nekakav organizacioni odbor za sprovođenje izbora".

Ognjenović je na današnjoj konferenciji rekla da su oni u nedelju tražili da se na dnevni red sednice Glavnog odbora stave izbori za Skupštinu DS i odredi datum održavanja, te istakla da je 140 članova Glavnog odbora potpisali zahtev za to i predali tri dana pre održavanja sednice, ali da je rukovodsko DS to zanemarilo.

Demokratska stranka je nakon toga reagovala i saopštila da ljudi koji su se proglasili za članove tog odbora, izabrali sami.

„Niko od članova Glavnog odbora koji su zvanično verifikovali svoje prisustvo na toj sednici nije učestvovao ni u kakvom izboru organizacionog odbora. Sednica GO je prekinuta posle usvajanja izveštaja o radu predsednika stranke jer je omanja grupa članova GO, zajedno sa drugim licima koja uopšte nisu članovi tog organa, onemogućila dalji rad i biće nastavljana u najkraćem mogućem roku“, saopšteno je iz Demokratske stranke.

Dodali su i da su novinari koji žele da se bave temom nepostojećih unutarstranačkih izbora treba samo da pitaju one koji su ih tobože raspisivali koji stranački organ i kada je doneo tu odluku i koliko članova GO je za nju glasalo? Takođe: koji je stranački organ i kada doneo odluku o izboru nepostojećeg organizacionog odbora i koliko je članova GO glasalo za tu odluku?

Ranije danas, potpredsednik DS Dragoslav Šumarac je ukazao da je loša organizacija sednice bila od samog početka, jer je Predsedništvo održalo “vajber sednicu”, kojoj nisu prisustvovali svi članovi, a sa dve tačke dnevnog reda, od kojih je jedna bila razrešenje sekretara partije.

Tačka dnevnog reda je bila i da umesto Sekretarijata DS, verifikaciju članova Glavnog odbora radi takozvana verifikaciona komisija, što se u istoriji DS nikad do sada nije desilo, naveo je Šumarac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare