Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će svako ko je povezan sa tom strankom, a podržava ili učestvuje u demonstracijama koje su se dešavale proteklih večeri snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS, jer se "nasiljem nanosi šteta Srbiji".

Dačić je naveo da će se to primenjivati „bez obzira da li je reč o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama“.

„Kao što je poznato, SPS i ja lično smo od prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine. To nema veze sa epidemioloskom situacijom, već je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti… Kao što su napadi na Vučića i SNS deo smišljene strategije, spolja i unutar zemlje, za destabilizaciju Srbiju“, rekao je Dačić u pisanoj izjavi.

On je ocenio i da je „sastavni deo te strategije pokušaj odvajanja SPS od Vučića i SNS“.

„Dok sam ja na čelu partije, Socijalistička partija Srbije će biti sa Vučićem u interesu Srbije. Zato su, spolja i unutar zemlje i partije, pokrenuti mehanizmi za moje rušenje. Od stavova evropske partije socijalista da SPS može da uđe u tu organizaciju samo ako bude protiv Vučića, jer su tamo članovi sadašnje i bivše demokrate, pa do organizovanih napada i zahteva za moju smenu. Sve je to deo iste kuhinje za destabilizaciju Srbije“, ocenio je Dačić.

Nekadašnji savetnik ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana, zadužen za saradnju sa civilnim društvom, Srđan Stanković pozivao je građane prethodnih dana preko Fejsbuka na proteste protiv Vučićevog režima.

Nakon što je premijerka Ana Brnabić rekla da očekuje reakciju ministra Trivana na Stanovićeve izjave, oglasio se ministar za zaštitu životne sredine, ocenivši ih kao „skandalozne“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare