Legendarni Žika Jelić iz YU Grupe gost je novog podcasta "Život na srpskom".

YU Grupa će 10. septembra održati na Tašmajdanu koncert kojim obeležava 50 godina rada. Zapravo, prošlo je i više od toga, a u razgovoru sa Žikom Jelićem vraćamo se još dalje u prošlost, na vreme odrastanja u novobeogradskim Paviljonima, kupovinu prvog motora i sad već legendarnu svirku u zemunskoj Sinagogi na kojoj je bend braće Jelić dobio ime – po predlogu momka iz publike.

Od vremena kad su počeli da sviraju, mnogo toga se menjalo, a YU Grupa je danas poslednji preživeli imenjak nekadašnje države.

„Nikad nismo razmišljali o tome da promenimo ime, mada nam ništa dobro nije donelo u doba rasturanja bivše Jugoslavije. Ali i to smo izdržali“, kaže Žika Jelić, koji uskoro puni 80 godina.

Pogledajte još:

Osvrće se na pesme YU Grupe, ali i na opasne situacije koje je preživeo (na motoru i na bini), a koje su duhovito opisane u pesmi „A banki je 7“.

„Na neki neobjašnjiv način ja sam odlazio i vraćao se… Ako bih stalno brinuo, onda bih poludeo, tako da je bolje kad se šalimo“, zaključuje Žika.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare