Željko Bodrožić u DLZ: Nemamo pravo da verujemo u dobre namere vlasti

Podcast 17. nov. 202109:39 > 09:47
Podeli:

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodbrožić gost je 186. izdanja prvog srpskog političkog špageti isterna Dobar, loš, zao.

On tvrdi, odgovarajući na pitanje o izmena krivičnog Zakona koji za cilj ima zaštitu novinara, da živimo u društvu u kojem jedan čovek odlučuje o svemu i da zbog toga nemamo pravo da verujemo u dobre namere ove vlasti.

– Uspeli smo da produžimo rok za javnu raspravu i videćemo kakva je stvarna namera države po ovom pitanju. Ako je želja bila da se zaštite novinari, ona je u izmenama trebalo jasno da stoji „novinari“, a ne „lica“ – kaže Bodrožić.

Prema njegovim rečima veoma je zanimljivo da svi serveri rade punom parom kada treba da se otkrije ko je pretio predsedniku Srbije na društvenim mrežama, a kada se radi o novinarima, ti serveri ne rade, nisu u funkciji, ili nešto treće bude u pitanju – ističe predsednik NUNS.

Bodrožić je još jednom pružio punu podršku autorima DLZ i poručio da mogu da računaju na punu pomoć NUNS kada je reč o svakodnevnim pretnjama koje Marko Vidojkovići Nenad Kulačin dobijaju zbog onoga što rade u DLZ.

Novu epizodu DLZ možete da pogledate na našem portalu već od 20 sati.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

Bonus video: Podcast DLZ i Andrej Josifovski Pijanista: Gangulina na „Kulčini“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar