Ivana Orlović Kranjc je instruktorka ronjenja i deo tima National Geographic Serbia, a u podcastu "Život na srpskom" priča o onome šta je videla u dubinama Ade Ciganlije, ali i ajkulama u poznatim letovalištima, magiji Drine i drugim dobrim mestima u Srbiji za ronjenje...

Ivana punih 40 godina roni. Ispod leda, s ajkulama, po pećinama. Šta se sve može videti pod Jadranskim morem Crne Gore, a šta „vreba“ iz dubina Ade Ciganlije – otkriva u podcastu „Život na srpskom“.

Saznajemo zašto početnicima preporučuje upravo da krenu na Adi, pre mora, i šta je ono što nas „pipne“ i uplaši dok plivamo; otkriva istinu o somu od skoro dva metra i meduzama koje pokazuju kakva je voda na „srpskom moru“.

Priča o ajkulama kojih se plivači tako plaše, a ronioci ih jure po svetu. Ivana ih obožava, a ovom prilikom se priseća kako je izgledao njen susret s velikom belom ajkulom i objašnjava zašto napadaju, kad čovek inače nije na njihovom „meniju“.

Pogledajte još:

Priseća se najstrašnijih situacija koje su joj se dešavale pod vodom, a otkriva nam i zašto je Drina najbolja reka u Srbiji za ronjenje.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar