Gost novog podcasta "Život na srpskom" je Vladimir Đoković, vođa benda koji se zove "Gladni naučnici", ali, pre svega, pravi naučnik, fizičar.

Otkriva nam šta radi u Institutu za nuklearne nauke „Vinča“, a šta je video radeći u Američkoj svemirskoj agenciji (NASA). Priseća se kako je izgledao njegov život u Južnoafričkoj Republici i zašto je svojevremeno izabrao da ode tamo, dok su njegove kolege išle na Zapad. Podseća i kako je izgledalo bavljenje naukom u Srbiji u vreme Slobodana Miloševića, a objašnjava kako funkcioniše sada. Na kraju, otkriva i zašto je nazvao svoj bend „Gladni naučnici“, kakve veze fizika ima s rokenrolom i sa čime je „Suočen“ kao naučnik iz Srbije…

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

Pogledajte još:

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram