Etnolog i antropolog Aleksandar Repedžić i umetnica Anđela Đermanović udružili su se u radu na dokumentarnom serijalu "Počudište", a u susret prvoj epizodi gostuju u podcastu "Život na srpskom".

Repke je i sam odrastao pod okriljem vlaške kulture, Anđela se na ovom projektu prvi put našla na terenu. Sada, zajedno ruše neke mitove, a raspaljuju nam maštu legendama i bićima koja i danas žive u istočnoj Srbiji.

Pogledajte još:

Otkrivaju nam šta danas sve može da uradi vlaška magija i ko su prave vlaške vračare. Opisuju kako izgleda crna svadba, a kako pomana kod Vlaha. Daju nam prozor u svet u kojem postoji Muma Paduri i zmajevi, koji izgledaju mnogo drugačije od onih koje promoviše zapadna kultura. Objašnjavaju „kult mrtvih“. Prikazuju priče, verovanja i rituale koji se i danas praktikuju.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar