Radmila Petrović: Niko nema potencijal da napravi debila kao roditelji

Podcast 11. jul 202216:00
Podeli:

Nova epizoda podcasta Snaga uma je pred vama! Ovog ponedeljka gošća Miljane Nešković je pesnikinja i "šmeker devojka" Radmila Petrović.

Kako je snaga Radmiline poezije upravo u tome što nas podseća na istinu o našoj suštini i dolazi duše, tema ove epizode je potreba za dokazivanjem u svetu u kom iako jeste važno odakle dolazimo, mora biti mnogo važnije šta radimo i ko smo. Radmila Petrović je zato govorila o kompleksima iz kojih dolazi potreba za dokazivanjem između grada i sela, svemu što bi se od nje očekivalo da je ostala na selu, ali i okolnostima koje je iskusila kao dete i zbog kojih je kao vrlo mala rešila da „nju sigurno niko neće omalovažavati“.

POGLEDAJTE JOŠ

Radmila je istakla da je gledala kako su žene oko nje teško živele i bile loše tretirane i da je ona oduvek znala da neće dozvoliti da nju neko tako tretira. Kao dobru stranu svog odrastanja na selu Radmila je izdvojila činjenicu da nije bilo prostora za prenemaganje, te da je izrasla u realnu osobu.

"Niko ne može da te učini debilom kao tvoji sopstveni roditelji. Nemoj ti ovo, nemoj ti ono... Ako ti neko ne dozvoljava da bilo šta uradiš sam i da se sam sebi dokažeš, da nešto sam završiš i postigneš, ti nećeš biti sposoban ni za šta u životu. Ima takvih ljudi. Oni kad u četrdeset ili pedeset godina ostanu bez roditelja, postanu potpuno dezorijentisani, jer više nema ko da im drži leđa. Neke možda teže situacije naprave te i boljim čovekom", istakla je Radmila Petrović i objasnila da u njenom detinjstvu na selu nije bilo tog tetošenja.

"Mnoga psihička oboljenja nastaju time što vas pojedu roditelji tom svojom ljubavlju, a u stvari mnogi roditelji žive kroz svoju decu. Moj drug radi u privatnoj školi i kad ga pitam kakvi su roditelji, on kaže da su najgori oni kompleksaši koji dižu kredit da bi im deca išla u privatnu školu. Jadna ta deca i jadni ti ljudi koji tamo rade, ako neko diži kredit zbog toga. Šta pravi državnoj školi? Ako neko diže kredit da bi mu dete išlo u privatnu srednju školu, taj roditelj je težak kompleksaš. Mislim da je toj deci jako teško, ne bih im bila u koži", zaključila je Radmila u novoj epizodi podcasta Snaga uma.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

Bonus video: Zoran Kesić u svom stilu otkriva tajnu blistave kože i jake kose!

Komentari

Vaš komentar