Pozorište mladih iz Novog Sada u aprilu gostuje u Beogradu s predstavama "Tri musketara" u režiji Darijana Mihajlovića i "Deca Paklene pomorandže" u režiji Kokana Mladenovića. Danilo Milovanović igra u obe, a u podcastu "Život na srpskom" otkriva nam kako su ova kultna dela dobila interpretaciju oslonjenu na našu aktuelnu stvarnost.

U razgovoru je fokus na  „Paklenoj pomorandži“ i najnovijoj predstavi Pozorišta mladih. Danilo komentariše vršnjačko nasilje iz svog ugla i otkriva kakve su reakcije bile od strane starije i mlade publike. Priča o uticaju pozorišta i pokretanju važnih pitanja kod tinejdžera, o perspektivi mladih glumaca u Srbiji danas, ali i ostarelih „musketara“ osuđenih da budu „topovsko meso“.

Pogledajte još:

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar