Gost podcasta "Život na srpskom" bio je Aleksandar Perišić, srpski stendap komičar čiji se nastupi prepričavaju i po Hrvatskoj.

Razlog za to je prvenstveno predstava „Kaj bre?!“ koju radi u tandemu s popularnom hrvatskom komičarkom Marinom Orsag, a koja će uskoro imati jubilarno izdanje. Za eventualne neupućene, Perišić važi za jednog od najsurovijih na srpskoj stendap sceni, njegov humor opisuju kao mračan, a na nastupima voli da „proziva“ publiku.

U podcastu „Život na srpskom“ daje nam pogled iz svog ugla – otkriva kako na brutalno prepucavanje i politički potpuno nekorektne fore reaguje srpska, a kako hrvatska publika, koje su zabranjene teme u stendapu i kako je pisati tekstove za Ivana Ivanovića. Uči nas da se suočimo s „neprijatnom tišinom“, upoznaje nas s „Kompleksandrom“ i pomaže nam da malo lakše svarimo stvarnost. Uostalom, nije slučajno da nam crni humor tako dobro leži.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

Pogledajte još:

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram