Pravila života na Novom Beogradu

Podcast 01. apr. 202116:04 > 16:24
Podeli:

Život na Novom Beogradu tema je novog podcasta "Život na srpskom", a nakon razgovora sa Sarom Nikolić, istraživačicom Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, verovatno će i najstariji Novobeograđani drugačije gledati svoj kraj.

Sara Nikolić sprema doktorski rad o življenju na Novom Beogradu, pravi „mirisnu mapu“ svog bloka i neobične minđuše od fasada starih zgrada, a kao „dvostruki autsajder“ primetila je mnogo zanimljivih i posebnih detalja u svakodnevici Novobeograđana, kojih često nisu svesni.

Pogledajte još:

Zašto su NBG stanovi drugačiji od onih u starom gradu i šta nam to govori, koje su aktuelna „pravila“ života u bloku, koji stereotipi prate ljude s Novog Beograda i koji su zapravo opravdani – samo su neki od momenata kojih smo se dotakli, a do kraja epizode ćemo pokušati i da rešimo decenijama staru misteriju rasporeda blokova koji svakom sa strane deluju poput lavirinta.

Autorka podcasta je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je novi lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar